Renault презентує Grand Kangoo на виставці IAA Mobility у Мюнхені

Третє покоління Kangoo, яке вийшло на ринок у 2021 році, тепер включає версію з 7 повноцінними, роздільними та модульованими сидіннями

  • Ця нова модель має найбільший пасажирський і вантажний відсіки, щоб задовольнити як професійних, так і приватних клієнтів
  • У лінійці Renault Grand Kangoo буде версія з ДВЗ та повністю електрична з запасом ходу 265 км
  • Автомобіль був представлений 5 вересня цього року на виставці IAA Mobility в Мюнхені
alt

За 25 років, що минули відтоді, як Renault Kangoo став першопрохідцем у сегменті ludospace (позашляховиків для відпочинку) завдяки своєму унікальному дизайну, неперевершеній практичності та першим в історії розсувним боковим дверям, він залишається інноваційним та йде в ногу з часом.

Це також унікальна історія успіху: Renault продала понад 4,4 мільйони автомобілів Kangoo у 50 країнах світу, а електрична версія є бестселером у своєму сегменті з 2011 року. Це найкраще з двох світів: автомобіль для сім'ї з його елегантним дизайном і простором, а також транспортний засіб для професіоналів, зокрема, завдяки місткому багажнику та надійності.

Модельний ряд Renault Kangoo, який протягом багатьох років безперервно вдосконалювався та оснащувався інноваціями, тепер включає в себе подовжену версію Grand Kangoo.

Всі сильні сторони Kangoo, всі інновації та ще більше простору

Новий Grand Kangoo такий же практичний, як і стандартна версія, і оснащений усім необхідним обладнанням для забезпечення безпеки та підвищеного комфорту:

  • 3 повноцінних сидіння в другому ряду і 2 в третьому, що дозволяє комфортно розмістити 7 дорослих і робить автомобіль більш просторим, ніж будь-який інший в своїй категорії;
  • Найкращий у своєму класі радіус для колін пасажирів 3-го ряду (164 мм)
  • Понад 58 літрів доступного простору для зберігання, включаючи висувну шухляду Easy Life та лотки для зберігання під підлогою у другому ряду
  • Багажник об'ємом 500 літрів у 7-місній версії, що збільшується до 3 750 літрів зі знятими задніми сидіннями та складеним переднім пасажирським сидінням
  • 5 "справжніх" незалежних задніх сидінь, розсувних, складних, висувних і знімних, що дозволяють створити до 1024 конфігурацій сидінь.
  • 3,11 м вантажної довжини зі складеним переднім пасажирським сидінням.
  • 14 допоміжних систем водіння, включаючи автономне водіння 2-го рівня, для підвищення безпеки

Як і у Kangoo, дизайн інтер'єру відрізняється панеллю приладів, оздобленою матовим темним деревом, комфортною кабіною та покращеною ергономікою. Приладова панель була оновлена, щоб включати специфічні дані E-Tech для електричної версії.

Доступ до 3-го ряду полегшують 2 широкі 83-сантиметрові розсувні двері (+18 см порівняно з Kangoo), низький дверний поріг і складні сидіння 2-го ряду. Це зручно для того, щоб полегшити посадку та висадку інших пасажирів (дорослих або підлітків) або встановити дитину в автокріслі, надійно закріпленому за допомогою кріплень isofix.

Grand Kangoo можна використовувати для будь-яких цілей. У стандартній комплектації із заскленими задніми дверима, також можна замовити відкидні задні двері зі склінням на 2/3-1/3 для легкого доступу до багажника, особливо там, де висота є обмеженням.

Великий внутрішній простір ідеально підходить для сімей, яким потрібні 7 великих сидінь для регулярного використання, і може вмістити пасажирів будь-якого розміру з максимальним комфортом.

Автомобіль також ідеально підходить для фахівців з догляду за дітьми: 5 сидінь з кріпленням Isofix, ергономічні сидіння для дітей в дитячих кріслах або кріслах-бустерах, або перевезення на вимогу, з можливістю комфортного розміщення 7 дорослих пасажирів, з легкістю пересування на кожному сидінні, і можливістю зміни модульності (наприклад, 2/2/2), щоб ще більше полегшити пасажирам розміщення в салоні.

Нова літій-іонна батарея Grand Kangoo E-Tech Electric ємністю 45 кВт-год (повністю придатна для використання) має 8 незалежних модулів, які легко ремонтуються, і забезпечує двигуну до 265 км пробігу в режимі WLTP - цього достатньо для більшості повсякденних поїздок при оптимальних витратах на володіння та експлуатацію.

Якщо ви зупинитеся на 10 хвилин на зарядній станції постійного струму потужністю 80 кВт, ви зможете відновити 80 км пробігу.

Гарантія на батареї становить 8 років або 160 000 км пробігу. Протягом цього періоду вони будуть замінені безкоштовно, якщо їхня ємність впаде нижче 70% від їхнього стану здоров'я (SoH).

Новий Grand Kangoo E-Tech Electric оснащений двигуном потужністю 90 кВт з миттєво доступним крутним моментом 245 Нм, що забезпечує плавність ходу в будь-яких ситуаціях. Ви можете переключити режим руху на Eco, який обмежує потужність до 56 кВт і обмежує швидкість до 110 км/год для оптимізації запасу ходу.

Ви також можете вибрати будь-який з трьох режимів рекуперативного гальмування:

  • Sailing (B1) - обмежена рекуперація, яка найкраще працює на автомагістралях і швидкісних трасах з вільним рухом;
  • Drive (B2), режим рекуперації за замовчуванням, для різних ситуацій (реакція, коли ви знімаєте ногу з педалі гальма, подібна до реакції автомобіля з ДВЗ);
  • Brake (B3) для максимальної рекуперації, яка найкраще працює в пробках і на гірських дорогах.

Традиційна гідравлічна гальмівна система поєднується з адаптивною рекуперативною гальмівною системою ARBS (Adaptive Regenerative Brake System), яка максимізує рекуперацію енергії.

Різні комбінації між режимами тяги та гальмування додають до шести різних стилів водіння для оптимізації комфорту та запасу ходу залежно від вашого стилю водіння та дорожніх умов.

Вся інформація про обраний вами режим руху, управління електроприводом та системи допомоги водієві відображається на опціональній 10-дюймовій повністю цифровій кольоровій приладовій панелі, яку можна повністю налаштувати під себе.

Щоб максимізувати запас ходу цілий рік, новий Grand Kangoo E-Tech electric має регульовану двозонну систему клімат-контролю з тепловим насосом, яка обігріває салон взимку та охолоджує його влітку за тим же принципом, що і реверсивна система кондиціонування повітря. Система опалення вловлює калорії ззовні автомобіля і передає їх всередину, а система охолодження забирає калорії з пасажирського салону і випускає їх назовні.

Тепловий насос оптимально працює при температурі від -15°C до +15°C. Крім того, що він забезпечує першокласний клімат-контроль, він зберігає до 30 км додаткового запасу ходу, уникаючи обігріву пасажирського салону виключно за допомогою нагрівальних резисторів, які отримують енергію від акумуляторної батареї!

Нарешті, абсолютно новий електричний Grand Kangoo E-Tech оснащений опційнним підігрівом лобового скла, передніх сидінь і керма для додаткового комфорту взимку, який лише незначно впливає на заряд акумулятора.

Новий електричний Grand Kangoo E-Tech виробляється з двома типами зарядних пристроїв:

  • 22 кВт швидкий зарядний пристрій змінного струму для поповнення заряду акумулятора з 15% до 80% за 2 години 40 хвилин;
  • Зарядний пристрій 22 кВт змінного струму - 80 кВт постійного струму (стандартний) для збільшення запасу ходу на 170 км за 27 хвилин.

Цей вибір зарядних пристроїв охоплює весь спектр вимог до водіння нового електромобіля Grand Kangoo E-Tech.

Разом із зарядним пристроєм потужністю 22 кВт батарея має рідинну систему охолодження та електричний опір, що дозволяє підтримувати потрібну температуру, а отже, зберігати запас ходу та скорочувати час заряджання.

Нарешті, через додаток для смартфона MyRenault* або мультимедійну систему Renault Easy Link (стандартна комплектація) новий Grand Kangoo E-Tech electric включає в себе спеціальні підключені послуги, такі як:

  • Планова зарядка акумулятора та дистанційний моніторинг стану батареї;
  • Запланований попередній підігрів або попереднє охолодження пасажирського салону;
  • Допомога в пошуку зарядних станцій на вашому маршруті;
  • Допомога в пошуку пунктів призначення, до яких можна дістатися за залишкового заряду акумулятора.

Модель також буде доступна у версії з двигуном внутрішнього згоряння з 2 двигунами, що відповідають найновішим нормам викидів (Euro 6E):

  • Бензиновий 130-сильний BVM6 або EDC7, універсальний, динамічний та економічний, навіть з 7 людьми на борту
  • Дизельний 95-сильний BVM6, ефективний та економічний

*в залежності від версії додатку в країні

Абсолютно нова лінійка Renault Grand Kangoo включатиме три версії, створені з урахуванням індивідуальних побажань та потреб клієнтів:

  • Автентичний, з усім необхідним обладнанням для організацій або для клієнтів, які хочуть використовувати свій транспортний засіб для особистих та робочих поїздок;
  • Збалансований для місцевої влади, яка хоче забезпечити комфортні та економічні пасажирські перевезення, що мають позитивний вплив на навколишнє середовище;
  • Технологічний для сімей та підприємців, які прагнуть безкомпромісного комфорту та стандартів безпеки, а також виразного дизайну з практичними функціями, такими як перекладини на даху для легкого встановлення боксу на даху.

Grand Kangoo оснащується задніми електросклопідйомниками, камерою заднього виду, екраном мультимедійної системи Easylink та підключеними сервісами в стандартній комплектації від рівня Authentic.

Замовлення розпочнеться наприкінці цього року, а поставки - на початку 2024 року.

Maubeuge, центр передового досвіду в електроенергетиці

З 1997 року завод Renault в м. Мобеж, розташований в О-де-Франс (Північна Франція), виробляє Kangoo для всього світу.

Разом із заводами в Дує та Руїц завод утворює новий хаб ElectriCity - найбільший і найбільш конкурентоспроможний у Європі центр виробництва електромобілів, за допомогою якого Renault планує виробляти 480 000 електромобілів на рік до 2025 року.

В рамках своїх намірів індустріалізувати новітні пасажирські та утилітарні версії абсолютно нового Kangoo, а також автомобілі партнерів Mercedes і Nissan, гарантуючи при цьому високу якість виробництва, Renault інвестувала 450 млн євро в завод і встановила новий цех зі складання акумуляторних батарей.

Електродвигун і зарядні пристрої для абсолютно нового електричного Kangoo E-TECH виробляються на заводі Renault у місті Кліон у Нормандії (на північний захід від Парижа).

Щоб підтримати успіх Renault Kangoo в різних версіях та індустріалізацію майбутнього електричного Renault 4, завод у місті Мобеж підтвердив першу хвилю найму 200 постійних працівників у 2023 році. Цей набір є частиною соціальної угоди "про майбутнє заводів Renault у регіоні О-де-Франс", підписаної всіма профспілками 08 червня 2021 року, під час створення промислового кластера ElectriCity. Загалом було оголошено про створення 350 прямих робочих місць на майданчику в період до 2024 року.

На заводі в Мобеж працює 2 500 співробітників.

Про Renault

Понад століття Renault розробляє, виробляє та продає комерційні автомобілі, які відповідають вимогам професійних клієнтів по всьому світу.

Express, Kangoo, Trafic та Master - знакові автомобілі, які визнані у всьому світі за інноваційні рішення, що покращують повсякденне життя їхніх користувачів.

Будучи європейським лідером на багатьох ринках (ДВЗ та електромобілі) вже більше десяти років, Renault Pro+ пропонує індивідуальні та розумні рішення для сталої мобільності завдяки унікальному поєднанню рішень, послуг та фінансових пропозицій, які спрощують та прискорюють бізнес для професійних клієнтів. Вона об'єднує інноваційні цифрові рішення з групою авторизованих виробників кузовів та мережею експертів з комерційних автомобілів, розташованих у понад 600 центрах Renault Pro+ у більш ніж 25 країнах світу.